Over IE2021

Over IE*21

Nederland is één van de meest innovatieve landen ter wereld. Op de InnovatieExpo 2021 zie je welke innovaties wij in ons land allemaal in huis hebben. En hoe we die kunnen laten werken. Bedenkers, uitvoerders en beleidsmakers: op de InnovatieExpo 2021 kom je elkaar tegen!

Online event

Het programma van de innovatieExpo2021 zal voor bezoekers volledig online plaatsvinden. Over hoe dat werkt, houden we je via de website en de nieuwsbrief op de hoogte. 

Collage van een vorige editie van de IE expo

Bouw mee aan de vernieuwing!

Samen werken we aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van energie, circulaire economie, water, voedsel, bouw en mobiliteit. Daar hebben we jouw ideeën bij nodig: zowel nieuwe wetenschappelijke inzichten als praktische marktgerichte oplossingen in ontwerp en gebruik. Om te zorgen dat onze economie zich ontwikkelt en ons land leefbaar blijft, moeten we nú onze innovaties grootschalig inzetten.

Drie opgaven:

Tijdens de editie van 2021 focussen we ons op drie maatschappelijke opgaven:

Energietransitie

Energie is key en de energievoorziening wordt klimaatneutraal, terwijl de vraag naar energie in Nederland alleen maar toeneemt. Hoe kunnen we dit proces versnellen? Hoe wekken we energie op, hoe slaan we het op en hoe verplaatsen we het in de toekomst? Waar zie jij de kansen?

Verstedelijking en mobiliteit

Meer mensen, meer huizen, grotere mobiliteit, drukkere steden en meer uitdagingen rond waterbeheer. Welke oplossing heb jij om steden vitaal te houden of bij te dragen aan de bouwopgaven? En hoe zorgen we ervoor dat regio’s en steden klimaatrobuust blijven?

Circulaire economie

Nog lang niet alles is circulair. We moeten tempo maken, want Nederland wil vanaf 2050 volledig draaien op herbruikbare grondstoffen. Help jij mee om circulaire economie te laten draaien? Wat doe jij en wat heb je daarvoor nodig?

Meer dan 60 innovators

De InnovatieExpo 2021 biedt ruimte aan meer dan 60 vernieuwende innovators. Van kleine oplossingen voor dagelijks gebruik tot antwoorden op grote opgaven. Kom naar IE*21 en laat je inspireren door vernieuwende denkers en creatievelingen.

Inspirerende sprekers

Ben je op zoek naar nieuwe technieken of ideeën voor duurzame bedrijfsvoering? Ben je benieuwd hoe overheden of bedrijven innovaties in hun werk integreren? Wil je leren van andere succesvolle ondernemers? Op IE*21 ontmoet inspirerende sprekers die hun tips en tricks met je delen.

Innovatie-estafette

De Innovatie-estafette versnelt innovatie en draagt zo bij aan de economie en leefbaarheid van Nederland. Het is een veelzijdig netwerk en podium voor innovatie in Nederland. Op de Innovatie Expo tonen we tweejaarlijks de Nederlandse innovatiekracht in duurzame, slimme en sociale doorbraken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor komen te staan. De eerstvolgende Innovatie Expo is op 8 april 2021.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom de InnovatieExpo21? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Je ontvangt dan als eerste alle informatie rondom aanmelden, het programma en deelnemers. Ook delen we het laatste nieuws op innovatiegebied, artikelen over slimme en duurzame doorbraken en interviews met toonaangevende ondernemers en beleidmakers.